Hokkaidosuppe
En dejlig nem, sund og mættende suppe
1 stk hokkaido
7 stk Gulerødder
5 stk løg
3 fed hvidløg
2 stk chili
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
Så let er det:
Skær gulerødder og hokkaido ud i tilpas store stykker.
Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie til løgene bliver klare.
Tilsæt gulerødder og hokkaido. Svits kort. Hæld derefter vand over - det skal bare lige dække - og tilsæt grøntsagsbouillonterninger.
Lad det koge til grøntsagerne er møre (ca. 1/2 time) og blend derefter suppen med en stavblender.
Server med kogte grønne linser og frisk timian.
Valnøddesalat
En frisk salat med spinat, æble og valnød
Følgende mængder bruger du til 4 personer:
300 g friske spinatblade (helst babyspinat)
1 red delicious eller andet aromatisk æble
1 teske citronsaft
Dressing:
1 dl valnødder, evt. knust/hakket i mindre stykker
1/2 dl valnøddeolie
1/2 dl vegetabilsk olie (f.eks solsikkeolie)
1/2 teske honning
2 spsk. vin eller frugteddike
salt & pebber
Babyspinat, tynde skiver af æbler, og ristede valnødder anrettes på en tallerken. Det er en god ide at dryppe æblerne med citron- eller lemonjuice.
Dressingen til salaten mixes af:
valnøddeolie, en anden mild vegetabisk olie, en frugt vineddike, 1/2 teske honning, salt & pebber. Smag til med lidt lime eller citron.
Valnødderne ristes ganske kort i en gryde med 1/2 teske smør og 1/2 teske honning.