SmagSilkeborg

Hokkaidosuppe

En dejlig nem, sund og mættende suppe

1 stk hokkaido

7 stk Gulerødder

5 stk løg

3 fed hvidløg

2 stk chili

Olivenolie

Grøntsagsbouillon

Så let er det:

Skær gulerødder og hokkaido ud i tilpas store stykker.

Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie til løgene bliver klare.

Tilsæt gulerødder og hokkaido. Svits kort. Hæld derefter vand over - det skal bare lige dække - og tilsæt grøntsagsbouillonterninger.

Lad det koge til grøntsagerne er møre (ca. 1/2 time) og blend derefter suppen med en stavblender.

Server med kogte grønne linser og frisk timian.

Valnøddesalat

En frisk salat med spinat, æble og valnød

Følgende mængder bruger du til 4 personer:

300 g friske spinatblade (helst babyspinat)

1 red delicious eller andet aromatisk æble

1 teske citronsaft

Dressing:

1 dl valnødder, evt. knust/hakket i mindre stykker

1/2 dl valnøddeolie

1/2 dl vegetabilsk olie (f.eks solsikkeolie)

1/2 teske honning

2 spsk. vin eller frugteddike

salt & pebber


Babyspinat, tynde skiver af æbler, og ristede valnødder anrettes på en tallerken. Det er en god ide at dryppe æblerne med citron- eller lemonjuice.


Dressingen til salaten mixes af:


valnøddeolie, en anden mild vegetabisk olie, en frugt vineddike, 1/2 teske honning, salt & pebber. Smag til med lidt lime eller citron.

Valnødderne ristes ganske kort i en gryde med 1/2 teske smør og 1/2 teske honning.